Noile Subiectivitati ale Capitalismului Global | Soring Gog, Anca Simionica

Cumpara acum Cartea

Cartea „Noile Subiectivități ale Capitalismului Global” de Sorin Gog și Anca Simionica oferă o perspectivă profundă și captivantă asupra modului în care capitalismul global influențează identitățile individuale și colective. Autorii, având un fundal solid în sociologie și antropologie, aduc în discuție teme relevante pentru societatea contemporană, cum ar fi impactul tehnologiei și al globalizării asupra vieții cotidiene.

Cartea începe cu o analiză a conceptului de „subiectivitate”, explicând cum acesta s-a transformat sub influența capitalismului global. Autorii argumentează că, în epoca digitală, individul este supus unor noi forme de control și auto-exprimare, determinate de tehnologie și piață. Această dinamică complexă este ilustrată prin numeroase exemple și studii de caz, care fac lectura accesibilă și relevantă.

Un aspect central al cărții este discuția despre modul în care noile tehnologii, precum rețelele sociale, modelează identitățile personale. Gog și Simionica explorează ideea că aceste platforme nu doar facilitează comunicarea, ci și creează noi forme de interacțiune socială și influențează percepțiile individuale despre sine și despre lume.

Cartea abordează și tema globalizării, evidențiind cum fluxurile de capital, bunuri și informații au remodelat structurile sociale și economice. Autorii analizează impactul acestor schimbări asupra muncii, vieții familiale și a relațiilor interpersonale, subliniind complexitatea și ambivalența acestor procese.

Un capitol important este dedicat analizei modului în care capitalismul global afectează identitățile colective, precum cele naționale sau etnice. Discuția se concentrează asupra modului în care globalizarea și tehnologiile digitale redefinesc granițele și identitățile culturale, aducând în prim-plan ideea de „hibridare culturală”.

În concluzie, „Noile Subiectivități ale Capitalismului Global” este o lectură esențială pentru cei interesați de dinamica socială și culturală a lumii contemporane. Prin abordarea sa interdisciplinară, cartea reușește să ofere o perspectivă profundă și nuanțată asupra modului în care capitalismul global modelează subiectivitățile individuale și colective.

Noile Subiectivitati ale Capitalismului Global | Soring Gog, Anca Simionica www.holisticacademy.ro

No votes yet.
Please wait...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *