Cum Gatim Sanatos la Gratar – Podcastul lui Radu Prisacaru – Episodul 115 (video)

Aboneaza-te Acum la acest CANAL VIDEO!

Aboneaza-te Acum la acest PODCAST!

Inscrie-te Acum in Grupul Podcastul lui Radu Prisacaru

Grătarul este o metodă populară și delicioasă de a pregăti mâncăruri, dar modul în care alegem să gătim la grătar poate face diferența dintre o masă sănătoasă și una mai puțin benefică pentru sănătatea noastră. Iată câteva sfaturi pentru a găti sănătos la grătar și pentru a te bucura de arome savuroase și de o alimentație echilibrată:

Gătitul sănătos la grătar: Bucură-te de arome delicioase și de o alimentație echilibrată!

  1. Alege surse sănătoase de proteine: Optează pentru carne slabă, cum ar fi piept de pui, curcan sau pește. Evită carnea cu multă grăsime, cum ar fi costițele sau cârnații, deoarece aceștia conțin cantități mari de grăsimi saturate și calorii.
  2. Marinarea carnițelor: Înainte de a grătarul carnea, poți să o marinezi pentru a-i adăuga arome și a o face mai fragedă. Folosește marinade cu ingrediente sănătoase, precum iaurt, ulei de măsline, ierburi și condimente, evitând cele cu conținut ridicat de sare sau zahăr.
  3. Alegerea legumelor: Nu uita să incluzi legume proaspete la grătar. Roșiile, ardeii, dovleceii, ciupercile și dovleacul sunt doar câteva opțiuni excelente. Legumele au conținut redus de calorii și oferă vitamine și minerale esențiale.
  4. Folosește ulei de măsline: Înlocuiește grăsimile animale cu ulei de măsline pentru a preveni adăugarea excesivă de grăsimi saturate. Uleiul de măsline conține acizi grași sănătoși, care adaugă un plus de beneficii sănătății inimii.
  5. Gătirea adecvată: Asigură-te că gătești alimentele la temperaturi corespunzătoare și nu le supra-cocești. Carbonizarea excesivă poate crea substanțe nocive pentru sănătate.
  6. Evită sosurile grase: Înlocuiește sosurile grase cu opțiuni mai sănătoase, precum sosul de iaurt cu ierburi, sosul de roșii fără zahăr adăugat sau sosul de avocado.
  7. Controlul porțiilor: Nu uita să ai grijă la dimensiunea porțiilor. Consumul în exces poate duce la aport caloric crescut și poate afecta greutatea corporală.

În concluzie, gătitul sănătos la grătar este posibil cu câteva ajustări simple. Alegând surse sănătoase de proteine și legume proaspete, folosind marinade sănătoase și gătind adecvat, poți să te bucuri de gustul minunat al mâncărurilor la grătar fără a compromite sănătatea ta.

Cum Gatim Sanatos la Gratar - Podcastul lui Radu Prisacaru - Episodul 115 www.holisticacademy.ro

Mentorat, Branding Personal, Dezvoltare Personala, Coaching, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Cum Gatim Sanatos la Gratar – Podcastul lui Radu Prisacaru – Episodul 115 www.holisticacademy.ro

No votes yet.
Please wait...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *